~ ROZMARINGOS PARADICSOMOS PITE ~

  • 2019.08.27.
  • 5

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 25 dkg liszt- 15 dkg fagyos vaj- 1 tk só- kb 3 ek jéghideg vízTöltelék :- 20 dkg cottage cheese- kb 10 - 12 db koktélparadicsom- só, bors- 1 tk aprított rozmaringtetejére:- 8 dkg liszt- 5 dkg hideg vaj- 1 kk fokhagymapor- só, bors- 1 tk aprított rozmaringA tésztához a lisztet összekeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk benne a vajat úgy, hogy maradjanak nagyobb darabok is a lisztben. Ezután annyi vizet adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.A sütőt 190 °C - ra melegítjük, a paradicsomokat kétfelé vágjuk, a cottage cheese - t ízesítjük. A morzsához a lisztet összekeverjük sóval, borssal, rozmaringgal és a fokhagymaporral, majd elmorzsoljuk benne a vajat.
A tésztával kibélelünk egy piteformát, a tészta alját villával megszurkáljuk és rákenjük a cottage chesse - t, majd elhelyezzük rajta a paradicsomokat. A morzsát a paradicsomra szórjuk és kb 40 perc alatt aranybarnára sütjük.