~ HABOS BARACKOS LEPÉNY ~

  • 2019.08.01.
  • 6

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 30 dkg liszt- 3 dkg porcukor- 2 dkg friss élesztő- 1 tk cukor- 5 dkg vaj- 5 dkg zsír- 4 tojássárgája- kb 1 dl tej- csipet sótojáshab :- 4 tojásfehérje- csipet só- 20 dkg porcukor- 1 tasak vaníliás cukortovábbá :
- kb 50 dkg sárgabarackA tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk felfutni.A lisztet összevegyítjük a sóval, porcukorral, elmorzsoljuk benne a vajat és a zsírt, ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és a felfutott élesztőt. Az egészet összegyúrjuk, majd egy sütőpapírral bélelt 20 * 30 cm - es tepsibe simítjuk.
A kimagozott, felezett vagy negyedekbe vágott barackot a tészta tetejére rakjuk - a vágott felével felfelé - és letakarva kb 60 percig pihentetjük, majd 180 °C
ra melegített sütőben 15 perc alatt elősütjük.A tojáshabot a sóval félig felverjük, majd 2 - 3 részletben hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és kemény habot verünk belőle. A habot a barackok tetejére simítjuk, és 160 °C - ra visszavett sütőben, kb 30 perc alatt megsütjük.