~ GYORS SZILVÁS LEVELES ~

  • 2019.08.22.
  • 2

»HOZZÁVALÓK«- 1 tekercs friss leveles tészta- 4 ek baracklekvár- kb 30 dkg nagy szemű szilva- őrölt fahéj- 1 tojássárgája - a kenéshez- cukor - a szóráshozA kimagozott szilvát vékony szeletekre vágjuk. A sütőt 200 °C - ra melegítjük.A leveles tésztát kitekerjük és egy gáztepsibe tesszük, ezután a tészta
négy oldalát duplán behajtjuk és jól lenyomkodjuk. A közepét villával megszurkáljuk, megkenjük 3 ek lekvárral, majd kirakjuk szilvával és meghintjük fahéjjal.
A tészta szélét lekenjük tojássárgájával, megszórjuk cukorral és szép ropogósra sütjük. A sütőből kivéve, meglocsoljuk kevés forró vízzel elkevert lekvárral.