~ GÖRÖGDINNYÉS KOCKA ~

  • 2019.08.05.
  • 0

»HOZZÁVALÓK«Kekszes alap :- 1 cs zabkeksz ( 215 g )- 10 dkg olvasztott vajDinnyés rész :- 6 dl görögdinnyelé
- 175 g
20 % - os tejföl- 3 - 4 ek porcukor- 1 / 2 citrom leve- 1 tasak étk. zselatin ( 20 g )
továbbá :
tejszínhab - a díszítéshez.
A zabkekszet egy késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és egy kb 22 * 22 - cm -es folpackkal bélelt tepsibe nyomkodjuk. Ezután hűtőbe tesszük.Egy közepes dinnye felét kimagozzuk, a húsát pedig összeturmixoljuk, majd egy szitán átpasszírozzuk és 6 dl - t félreteszünk belőle.
1 dl dinnyelében elkeverjük a zselatint és hagyjuk megduzzadni. A tejfölt simára keverjük a maradék dinnyelével,
majd ízesítjük és hozzákeverjük a folyósra melegített zselatinos dinnyelevet. Az egészet ráöntjük a kekszes alapra és 3 - 4 órán át hűtőben dermesztjük.