~ BARACKSZÓSZOS TÚRÓMOUSSE ~

  • 2019.07.21.
  • 8

»HOZZÁVALÓK«- kb 15 dkg vaníliás karika
- 5 dkg olvasztott vaj- 25 dkg túró- 1 citrom reszelt héja- porcukor - ízlés szerint- 1 kk vaníliakivonat- 2 dl tejszínbarackszószhoz :- 30 dkg sárgabarack- kb 15 dkg cukor- 1 / 2 citrom reszelt héja- 50 ml vízA kimagozott barackot apró kockákra vágjuk, majd egy lábasba tesszük. Azután hozzáadjuk a citrom levét, a cukrot, a vizet és
szószos állagúra főzzük.A kekszet egy késes aprítóval morzsásra aprítjuk és összekeverjük az olvasztott vajjal, majd
keveset félreteszünk belőle, a többit pedig az előkészített poharak aljába szórjuk.A túrót egy villával alaposan összetörjük, ízesítjük és összeforgatjuk a habbá vert tejszínnel, azután rákanalazzuk a
felét a kekszmorzsára, erre kerül a barackszósz, majd ismét túrókrém. Végül mindegyik krém tetejére teszünk egy - egy kiskanállal a szószból és megszórjuk a félretett morzsával.