~ GLUTÉNMENTES CSERESZNYÉS SAJTTORTA ~

  • 2019.06.03.
  • 2

»HOZZÁVALÓK«Kekszes alap :- 13 dkg Gullon gluténmentes keksz- 5 dkg darált mogyoró- 10 dkg olvasztott vajCseresznyés rész :- 25 dkg magozott cseresznye- 3 ek cukor- 1 tk citromlé- 1 tk őrölt fahéj ( elhagyható )Krém :- 50 dkg mascarpone- 2 - 3 ek porcukor- 1 tk vaníliakivonat- 1 , 5 dl tejszín- 10 g porzselatin- 30 ml vízdíszítés : mogyoró krokant, cseresznyeA kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük a mogyoróval és az olvasztott vajjal. Azután egy 18 cm - es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk és hűtőben dermesztjük.A cseresznyét a cukorral és a citromlével addig főzzük, amíg a szemek összeesnek, majd egy botmixer segítségével pürésítjük. azután sűrű lekvár állagúra főzzük. Ízesítjük fahéjjal és ha kihűlt rákenjük a kekszes alapra.A krémhez a zselatint vízben megduzzasztjuk, majd folyós állagúra melegítjük. A krémsajtot ízesítjük, hozzáöntjük a tejszínt és habosra verjük, végül beledolgozzuk a zselatint. A krémet a cseresznyés rétegre kenjük és 3 - 4 órán át hűtőben dermesztjük, majd tetszés szerint díszítjük.