~ ÁFONYÁS , GRÍZKRÉMES KEKSZ SZELET ~

  • 2019.05.10.
  • 4

»HOZZÁVALÓK«Kekszes alap :- 20 dkg darált keksz- 2 ek kakaópor- 8 dkg porcukor- 10 dkg olvasztott vaj- kevés tejGrízkrém :- 5 dl tej- 10 dkg cukor- 1 tasak vaníliás cukor- 10 dkg vaj- csipet só- 10 dkg búzadaraáfonyaszósz :- 15 dkg áfonya + a díszítéshez- pár csepp citromlé- 3 ek cukordíszítés : - 10 dkg mascarpone, 1 ek porcukor, áfonyaA darált kekszhez hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport, a vajat és annyi tejet, hogy összeálljon a massza, majd egy folpackkal kibélelt kb 30 * 11 cm - es forma aljába nyomkodjuk. Azután hűtőbe tesszük dermedni.Az áfonyát a cukorral, a citromlével sűrűre főzzük, majd egy szitán átpasszírozzuk.
A tejet a cukrokkal, a sóval
felforraljuk, beleszórjuk a darát és sűrű krémmé főzzük, majd hozzákeverjük a vajat és a fele áfonyaszószt. A darakrémet a kekszes alapra simítjuk, erre pedig a megmaradt áfonyaszószt. 2 - 3 órára hűtőbe tesszük dermedni, majd felszeleteljük. A krémsajtot simára keverjük a porcukorral és habzsákba szedjük, majd mindegyik szeletre nyomunk egy - egy krémrózsát amire áfonyát helyezünk.