~ EPERMOUSSE TORTA ~

  • 2019.04.29.
  • 4

»HOZZÁVALÓK«Kekszes alap :- 18 dkg darált háztartási keksz- 8 dkg olvasztott vajMousse :- 30 dkg eper ( tisztított mennyiség )
- 10 - 12 dkg cukor- 1 tk citromlé- 6
db zselatinlap ( 10 g )
- 1 tojásfehérje- 3 ek porcukor- 2 dl tejszíntovábbá :- kb 10 szem eper
A kekszet az olvasztott vajjal összekeverjük és egy
18 cm - es
kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk,
majd a tortaforma szélét kirakjuk félbevágott eperrel és hűtőbe tesszük amíg elkészül a mousse.
A feldarabolt epret a cukorral, a citromlével alaposan összeforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük. Azután hozzákeverjük a vízben ázott, kinyomkodott zselatinlapokat és langyosra hűtjük.
A tojásfehérjét egy hőálló tálban vízgőz felett, egy kézi mixerrel félig felverjük, majd kanalanként hozzáadagoljuk a porcukrot és fényes, kemény habbá verjük, azután összeforgatjuk az eperpürével.
A tejszínből lágy habot verünk és összeforgatjuk az epres résszel, majd a tortaformába öntjük. Pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni.