~ VANÍLIAKRÉMES KEKSZTORTA ~

  • 2019.03.24.
  • 9

»HOZZÁVALÓK«
Alap :- 15 dkg darált keksz- 1 ek kakaópor- 8 dkg olvasztott vaj- 5 ek tej- kb 7 - 8 db babapiskóta- 1 dl presszókávéKrém :- 1 tasak vaníliás pudingpor- 3 dl tej- 1 tk vaníliakivonat- 3 ek cukor- 12 dkg mascarponetetejére :- reszelt étcsokoládéAz alaphoz a kekszet összekeverjük a kakaóporral, az olvasztott vajjal és a tejjel, majd egy 18 - 20 cm - es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. A babapiskótákat megmártjuk a kávéban és a kekszes alapra rakjuk.
A tejben megfőzzük a pudingot, még melegen hozzákeverjük a cukrot és a vaníliát. Ha a puding kihűlt kihabosítjuk a krémsajttal és a rásimítjuk a piskóta tetejére. A tetejére étcsokoládét reszelünk és 3 - 4 óra hűtés után szeleteljük.