~ MÉZES - MUSTÁROS RAGACSOS OLDALAS ~

  • 2019.02.10.
  • 2

»HOZZÁVALÓK«- 1 kg sertésoldalas- 4 ek méz- 1 ek barnacukor- 2 ek mustár- 2 ek ketchup- 2 gerezd zúzott fokhagyma- 1 ek étolaj- só, bors - ízlés szerintAz oldalast a porcok mentén kisebb darabokra vágjuk, belehelyezzük egy vákuumtasakba, mellé dobunk 4 - 5 gerezd fokhagymát és levákuumozzuk, majd 75 °C - os vízfürdőbe (
Sous Vide
) helyezzük és egy éjszakán át főzzük. Ha nincs ilyen készülékünk az oldalast kb 1 órán át enyhén sós vízben, fedő alatt kb 60 percig főzzük.
A pác hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd az előfőtt oldalast jól átforgatjuk benne, azután olajozott tepsibe rakjuk és 200 °C - on kb 20 perc alatt pirosra sütjük.
Steak burgonyával kínáljuk.