~ MANGÓS FEHÉR CSOKIS POHÁRDESSZERT ~

  • 2019.02.14.
  • 6

»HOZZÁVALÓK«- 3 dl tej- 2 ek méz- 1 vaníliarúd kikapart magjai- 10 dkg fehér csokoládé- 15 dkg mascarpone- 2 db zselatinlapmangózselé- 1 érett mangó- 1 narancs leve- méz - ízlés szerint- 1 zselatinlapA zselatinlapot vízbe áztatjuk. A tejet a mézzel, a vaníliamagokkal felforraljuk, majd hozzákeverjük a mascarponét és a csokoládét. Azután hozzáadjuk a kinyomkodott zselatinlapot és addig kevergetjük amíg sima állagot nem kapunk. A keveréket 4 pohárba adagoljuk és megvárjuk amíg kissé megdermed.A mangóhúst pürésítjük, hozzákeverjük a narancslét és a vízben ázott kinyomkodott zselatint, majd alacsony lángon addig melegítjük amíg a zselatin feloldódik, majd ízlés szerint mézzel ízesítjük. A pürét ráöntjük a fehér csokis krémre és hűtőben 2 - 3 órán át dermesztjük. Csokoládéforgáccsal díszítjük.