~ DIÓS MÁLNAHABOS CANNOLI ~

  • 2019.01.30.
  • 3

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 20 dkg liszt- 5 dkg dió- 3 dkg porcukor- 1 tk kakaópor- 1 tk őrölt fahéj- csipet só- 5 dkg vaj- 1 tojássárgája- 30 ml fehérborecet- kb 50 ml Marsala vagy édes vörösbor- tojásfehérje - a ragasztáshozMálnahab :- 25 dkg fagyos málna- 3 - 4 ek cukor- 1 tk citromlé- 3 dl tejszínA tésztához a diót egy száraz serpenyőben megpirítjuk, majd ha kihűlt ledaráljuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a sót, a porcukrot, a diót, a kakaót és a fahéjat, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját, a fehérborecetet és annyi bort öntünk hozzá. hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Azután folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
A tésztát enyhén lisztezett felületen kb 2 - 3 mm vastagságúra kinyújtjuk és 9 - 10 cm - es átmérőjű köröket szaggatunk belőle. A kiszúrt köröket oválisra nyújtjuk, a tészta közepére ráhelyezzük rolóformát, a tészta egyik szélét ráhatjuk a formára, lekenjük tojásfehérjével, majd ráhajtjuk a másik tésztaszélt enyhén összenyomva. A tésztahengereket forró, bő olajban kisütjük és papírtörlőre szedjük, majd ha langyosra hűlt óvatosan lehúzzuk a formáról.
A málnát egy lábasban a cukorral és a citromlével addig főzzük amíg a szemek össze nem esnek, majd egy szitán átpasszírozzuk. Azután visszatesszük a tűzre és lekvár állagúra főzzük, majd óvatosan összeforgatjuk a habbá vert tejszínnel. A habot egy csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk és betöltjük a rolókat.