~ GESZTENYÉS CSOKOLÁDÉS ALAGÚT ~

  • 2018.12.15.
  • 9

»HOZZÁVALÓK«- 50 dkg gesztenyemassza- 10 dkg étcsokoládé- 5 dkg vaj- kb - 5 - 7 dkg porcukor- 15 dkg darált keksz- kb 0 , 5 - 1 dl tejdíszítés : - 2 dl tejszín ( Hulala ), 1 tasak habfixálóEgy kisebb formát ( kb 10 *23 cm ) kibélelünk folpackkal úgy, hogy a szélek túllógjanak a formán. A gesztenyemasszából egy kevéskét félreteszünk,
a többit villával alaposan összetörjük, majd hozzáadjuk a kekszet, a porcukrot és a vajjal összeolvasztott csokoládét. Az egészet összegyúrjuk a tejjel és a masszát a formába nyomkodjuk, ráhajtjuk a fóliát és egy éjszakán át hűtőben dermesztjük.Másnap a gesztenyés alagutat a formából egy tálcára borítjuk és lehúzzuk róla a fóliát. A tejszínt a habfix - el habbá verjük, majd körbekenjük vele az alagutat. A maradék tejszínt egy csillagcsöves habzsákba töltjük és becsíkozzuk vele desszertet.
A félretett gesztenyemasszát egy fokhagymaprésbe töltjük és rányomjuk az alagút tetejére, majd étcsokoládét reszelünk rá. Kínálásig hűtőben tároljuk.