~ CIGÁNYPECSENYE ~

  • 2018.10.18.
  • 1

Füstös, szaftos mintha csak a grillről emelnénk le a hússzeleteket. Aki nem szereti a tarját, sertéskarajból is elkészítheti, de akkor természetesen szárazabb állaga lesz a húsnak.

»HOZZÁVALÓK«- 4 szelet tarja
- 20 dkg füstölt szalonnapáchoz :- 2 ek olaj- 4 gerezd fokhagyma- 2 ek mustár- 1 ek fűszerpaprika- só, borsKöret :
- kb 1 kg apró burgonya- só, bors, majoránna, morzsolt oregánó, fűszerpaprika, olajA pác hozzávalóit összekeverjük, majd a hússzeletek mindkét oldalát megkenjük vele. Azután
egymásra helyezve egy jól záródó ételdobozba tesszük és egy éjszakán át pihentetjük.A megpucolt burgonyát ( lehet héjastul is ) négybe vágjuk, megmossuk, megszórjuk a fűszerekkel , sózzuk, borsozzuk
és alaposan összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, meglocsoljuk olajjal és 200 °C - on, időközönként átforgatva megsütjük.A szalonnát kb 1, 5 cm - es vastag szeletekre vágjuk, háromnegyed részig bevagdossuk és pirulásig sütjük. Azután kiszedjük a serpenyőből és félretesszük. A visszamaradt zsiradékba helyezzük a bepácolt hússzeleteket és
mindkét oldalt kb 4 - 5 perc alatt készre sütjük.
Tálaláskor a megsült burgonyát egy nagyobb tányérra
rendezzük, ráhelyezzük a hússzeleteket, arra pedig a sült szalonnát.