~ SPENÓTOS FETÁS RIZSFELFÚJT ~

  • 2018.09.06.
  • 9

»HOZZÁVALÓK«- 10 dkg rizs- 20 dkg fagyos spenót vagy friss
- 10 dkg feta sajt- 1 gerezd fokhagyma- 2 tojás- só, bors- olajA rizst kevés olajon megfuttatjuk, majd kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főzzük. Azután hozzákeverjük a spenótot és ízesítjük zúzott fokhagymával, sóval és borssal.
Ha rizs langyosra hűlt, hozzámorzsoljuk a fetasajtot és összekeverjük a tojások sárgájával.A tojásfehérjét habbá verjük, majd lazán összeforgatjuk a spenótos rizzsel. A masszát 4 db kivajazott szuflé formába töltjük és 180 °C - os sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.