~ KÓKUSZTEJES CSOKOLÁDÉPUDING , MÁLNASZÓSSZAL ~

  • 2015.02.12.
  • 1


Valentin - napra lepjétek meg a kedveseteket ezzel a finom pohárdesszerttel, még nem késő beszerezni a hozzávalókat és pillanatok alatt elkészül.Kókusztejet ma már nagyon sok helyen lehet kapni pl drogériákban is, de ha mégsem sikerül beszerezni, akkor tejszínnel helyettesíthető.
A pudingba nem került cukor és az édes, fanyar málnával elképesztő ízharmóniát alkot. Jól lehűtve, gyertyafénynél együtt kanalazgathatjátok.»HOZZÁVALÓK«Puding :
- 1 doboz kókusztej ( 400 ml )- 1 tábla étcsokoládé- 1 ek kakaópor- csipet só- 1 ek rizslisztMálnaszósz :
- 35 dkg fagyos málna- kb 5 ek barnacukor- pár csepp citromlé1 dl kókusztejet simára keverünk a rizsliszttel , majd félretesszük. A maradékot feltesszük forrni, majd amikor már forr, beletördeljük a csokoládét, hozzáadjuk a kakaóport és a sót. Lejjebb vesszük a lángot és folyamatosan addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad.Ezután hozzáöntjük a rizslisztes keveréket és habverővel kevergetve besűrítjük a pudingot.
Poharakba töltjük majd hűtőbe tesszük.A málnát és a cukrot egy serpenyőben sűrű állagúra főzzük, pár csepp citromlét hozzáadva, majd egy szitán átpasszírozzuk és hagyjuk lehűlni.A pudingok tetején eloszlatjuk a málnaszószt, jól lehűtjük és csokoládéforgáccsal díszítjük.