NARANCSKRÉMES , KAKAÓS - KÁVÉS KEKSZ

  • 2013.11.05.
  • 7


Ma elég vacak idő volt, borult, esős, és kedvtelen .Késő délután fogtam ezeknek a kekszeknek a sütéséhez,
hamar megvolt és gyorsan ki is hűltek, a töltés pedig gyerek játék volt ezzel a finom krémmel .Egyszerű recept és valami fenséges íz ennek a triónak az összhangja.HOZZÁVALÓKTészta :
- 25 dkg liszt, 12, 5 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 3 dkg kakaópor, 1 tk instant kávé, 1 cs vaníliás cukor, 1 db tojás, csipet sóKrém : 10 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 4 dkg főzés nélküli vaníliás pudingpor, 1 ek narancslé, 1 dl tejszín, 1 narancs reszelt héja- A tésztához morzsoljuk el a vajat a liszttel és a többi hozzávalóval együtt gyúrjuk össze.( ha száraz lenne pici tejet adjunk hozzá )- Csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe legalább egy órára.- A krémhez keverjük habosra a vajat a cukorral, adjuk hozzá a pudingport, a narancslét és a tejszínt.- Keverjük egynemű krémmé.- A tésztát nyújtsuk 2 - 3 mm vastagra és kb 4 cm átmérőjű formával szaggassunk korongokat.- Rakosgassuk sütőpapíros tepsire és előmelegített 160 fokos sütőben kb 10 - 15 perc perc alatt süssük készre.- Ha kihűltek a korongok, töltsük habzsákba a krémet és töltsük meg a kekszeket.