KRUMPLIS - DIÓS , CSOKITORTA

  • 2013.11.19.
  • 1

Nem is gondolná az ember, hogy milyen finom is a krumplival készült torta.Tulajdonképpen a krumpli ízt nem is érezni, a tészta nem száraz, hanem kellemesen szaftos állagú.A diót mindenképp pirítsuk meg, mert különleges plusz ízt ad a süteménynek.Készíthetjük tepsiben, tortaformában, esetleg kuglófként, de még muffinformában is - a választást már rátok bízom.Úgyhogy bátran a krumplival !!!HOZZÁVALÓK- 2 db tojás, 25 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 15 dkg vaj, 30 dkg liszt, 25 dkg krumpli, 15 dkg dió, 2 dkg, kakaópor, 5 dkg étcsoki,
fél cs sütőpor- A krumplit főzzük puhára, törjük át és hűtsük ki.- A diót egy serpenyőben pirítsuk meg, őröljük durvára.
- A tojást habosítsuk ki a cukrokkal, majd a puha vajjal együtt keverjük simára.- A száraz hozzávalókat vegyítsük el egymással és keverjük a vajas részhez.- Öntsük hozzá a tejet és az olvasztott csokoládét és keverjük egyneművé a főtt krumplival együtt.- Simítsuk vajazott, lisztezett formába ( 22 cm ) és 180 fokos előmelegített sütőben, süssük kb 50 percig.

Címkék

Torta Kakaó Burgonya