CUKKINIS - CSÁSZÁRSZALONNÁS CSIGA

  • 2013.11.15.
  • 5


Nem is volt kérdés, hogy mi lesz a mai vacsora, ahogy átlapoztam a boltban a kedvenc gasztro magazinomat, rögtön tudtam is a választ. Irány a zöldséges stand és a húspult, a többi hozzávaló meg van otthon. - nagyon szeretem Helga egyszerű receptjeit, ami pl ez is - Nézzetek szét nála
itt
.Különös, hogy a tésztát szódavízzel kellett összegyúrni és nagyon finom, puha de mégis ropogós lett tőle.Gyorsan kész van, egy pohár joghurttal, kefírrel vagy tejjel fogyasztva, igazán kiváló vacsora, vagy akár reggeli.HOZZÁVALÓKTészta : - 30 dkg liszt, fél cs élesztő, 1 dl tej
+ 1 tk cukor, 1, 5 tk só, szódavízTöltelék : - 1 db cukkini, 1 cs füstölt császárszalonna, tarkabors, olivaolaj- A tejet langyosítsuk meg, keverjük el benne a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk felfutni.- Vegyítsük össze a lisztet a sóval, adjuk hozzá a felfutott élesztőt és gyúrjuk össze annyi szódavízzel, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.- Takarjuk le és hagyjuk a duplájára dagadni.
- A cukkinit vágjuk hosszában, vékony szeletekre.- Ha megkelt a tészta, gyúrjuk át és nyújtsuk ki kb 40 x 20 cm - es nagyságúra, majd vágjuk 9 - 10 csíkra .- Tekerjünk a tésztára borsot és mindegyik csíkra helyezzünk 1 - 1 db cukkiniszeletet.- Ismét tekerjünk rá borsot és rakjunk mindegyik cukkinire szalonnacsíkot.- Lazán tekergessük fel és rakjuk a csigákat sütőpapíros tepsibe.- Hagyjuk pihenni félóráig, majd locsolgassuk meg a tetejüket kevés olajjal és toljuk 200 fokos sütőbe.- Süssük kb 45 percig ropogósra.