BAILEYS KRÉMES - BANÁNOS CSOKITORTA

  • 2013.11.14.
  • 4

Ünnepi hangulatban . . .
Lassacskán
előkerülnek a dobozok mélyéről az ünnepi dekorációk, kellékek is. Elvégre karácsony közeleg.
Ez amolyan próbasütés volt és nagyon elégedett vagyok ennek a süteménynek mind a tésztájával, mind a krémjével.A piskótába banán került, amit nem törtem pépesre, így megmaradtak a kisebb darabok a tésztába és nagyon könnyed, szaftos alapot kaptam, ami akár krém nélkül is megállja a helyét simán csak csokival áthúzva.A krémbe pedig baileys -
méghozzá karamell ízesítésű került, ami még lággyabbá és krémesebbé tette a krémet.Úgyhogy bátran próbáljátok ki, akár szeletsütinek is, nem fogtok csalódni benne.Az adagot természetesen duplázni kell, ha nagyobb pl 22 cm - es formában sütitek.HOZZÁVALÓK - 18 cm -es formához- 2 db kisebb banán- 12 , 5 dkg rétesliszt- fél cs sütőpor- 1, 5 ek kakaópor- 8 dkg cukor- 2 db tojás
- 0 , 5 dl olaj-
csipet sóKRÉM :- 25 dkg mascarpone, 2 dl tejszín, 2 ek porcukor, 1, 5
ek kakaópor, 1 dl baielys krémlikőr- A tojást habosítsuk ki a cukorral, adjuk hozzá a villával összetört banánt és az olajat.- Végül forgassuk hozzá a sütőporos - kakaós lisztet és
keverjük simára.- A forma aljába fektessünk sütőpapírt és öntsünk bele a masszát.- Előmelegített 180 fokon süssük tűpróbáig.- Borítsuk rácsra és ha kihűlt vágjuk ketté ( én kétszerre sütöttem ) .- A krémhez keverjük ki a mascarponét a cukorral, kakaóval és a likőrrel, majd forgassuk bele a felvert tejszínhabot.- Töltsük meg a tortát a krém felével, majd a maradékot halmozzuk a tetejére- Tetszés szerint díszítsük.