ZÖLDSÉGLEVES KUSZKUSSZAL
- 2013.10.28.
- 1
Nagyon egyszerű zöldségleves a szürke hétköznapokra - de annál finomabb és laktató.Tulajdonképpen minden olyan zöldséggel elkészíthetjük, amit szeretünk, - én most csak azt tettem bele ami éppen volt itthon.Levesbetétként pedig kuszkuszt szórtam bele, ami azonnal megdagad és már tálalhatjuk is.HOZZÁVALÓK
- Tetszés szerinti zöldségek : nálam - 2 répa, 2 gyökér, 1 nagyobb karalábé, fél zellergumó, egy maréknyi borsó, 1 fej vöröshagyma, petrezselyem, 1 ek vaj, 2 erőleveskocka, só, tarkabors, 1, 5 l víz, 6 - 7 ek kuszkusz- A zöldségeket tetszés szerint szeleteljük, a hagymát kockázzuk fel.- Egy fazékban hevítsünk vajat, dinszteljük meg rajta a hagymát, adjuk hozzá a zöldségeket és kissé pirítsuk át, hogy kiengedjék a levüket.- Öntsük fel vízzel, dobjuk bele a leveskockát és főzzük puhára.- Ízesítsük, szórjuk bele a kuszkuszt és tálaljuk.
A szerzőről
Juditka konyhája