Tejfölös töltött paprika

  • 2020.06.01.
  • 8



Gondolom mindenki ismeri a töltött paprika paradicsomos változatát. Most egy új recepttel jövök, szeretném ha kipróbálnátok, mert ez a változat is nagyon finom. Föleg tavasszal készítem, mert ilyenkor van friss petrezselyemzöld bőven, ami nélkülözhetetlen ebből a finom kajából.


Hozzávalók 4 személyre: 300 g darált disznóhús, 3 evk. rizs, 1 tojás, 1 hagyma, 6 közepes friss paprika, 2 evk. liszt, 400 ml tejföl, egy csokor zöldpetrezselyem, só, bors, fűszerpaprika, kevés olaj.Először összeállítjuk a paprikába való tölteléket.A darálthúshoz adjuk a megmosott rizst, a tojást, a hagymának a felét amit megreszelünk, sózzuk, borsózzuk, jól összedolgozzuk. A paprikákat megmossuk, torzsájukat eltávolítjuk és az előkészített hússal betöltjük. Egy nagyobbacska lábasba kevés forró olajon a paprikákat beleforgatjuk, azaz megsütjük, majd egy tányérra kiszedjük.A visszamaradt olajba az apróra vágott hagymát tesszük(ami
tölteléktől megmaradt), kevés paprikát, sózzuk, borsózzuk, fűszerpaprikázzuk, majd miután vizzel felöntöttük, a paprikákat ebbe a pörköltlébe főni tesszük. Ha maradt még hús abból kis gombócokat formálunk és azokat is főni tesszük gazdagon megszorván apróra vágott petrezselyemzölddel. Ha már megpuhultak a gombócok, lisztes tejfölös habarással behabarjuk.Jól kiforraljuk és azonnal tálaljuk.

Címkék

Főétel Vacsora