Buggyantott tojás natúr joghurttal és fűszeres vajjal

  • 2020.06.28.
  • 9

Ez kérem szépen, egy nagyon finom, ráérős vasárnapi reggeli. Egy török blogon láttam, nagyon megtetszett a recept és gondoltam itt az ideje kipróbálni.Egy személy részére 2 tojást számítunk és 2 kis doboz natúr joghurtot.A joghurt ízét fokozhatjuk apróra vágott fokhagymával, zöldhagymával vagy kevés friss tárkonylevéllel, én itt ebben az esetben csak a fűszerpaprikás forró vajjal locsoltam meg és így is nagyon ízlett.A buggyantott tojást ecetes vízben főzzük, mikor már jól forr a víz,
beleütjük rendre a tojásokat , pár perc elteltével ellenőrízzük, majd óvatosan kiszedjük, vigyázva hogy a sárgájuk folyékony maradjon.A hideg joghurtot a tányérban egy picit kikavarjuk, rátesszük a lecsepegtetett forró tojásokat, sózzuk, meglocsoljuk forró fűszerpaprikás vajjal, majd pirítossal tunkoljuk. Eszméletlen finom!!!

Címkék

Előétel Vacsora