Vakondtúrás torta

  • 2012.10.08.
  • 7

Tegnap a Sütigyár oldalán megláttam a vakondtúrás tortát. Eszembe jutott, hogy milyen régen sütöttem már, így előkerestem az én receptemet és délután megsütöttem.Hozzávalók:6 tojás6 evő kanál cukor6 evő kanál liszt3 evő kanál kakaó por1 csomag sütőpor1 dl étolajA krémhez:1 doboz Meggle cukrász hab2 evő kanál porcukor1 habfixáló1 tábla étcsokoládébanán, barack egyéb más gyümölcsElkészítés:A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, majd hozzászitáljuka lisztet, kakaó port, hozzáadjuk a sütőport és az étolajat, végüla tojások felvert habját is óvatosan hozzákeverjük.Kerek torta formában megsütjük.Amikor kihűlt akkor a torta közepét kikaparjuk.A szélén kis perem maradjon.A kikapart tésztát összemorzsoljuk és félretesszük.Elkészítjük a tölteléket.A hidegre lehűtött tejszínt felverjük a porcukorral és ahabfixálóval.A végén belereszeljük a tábla csokoládét.A torta aljára karikára vágott banánt teszünk, vagy barackot, de akármilyengyümölccsel nagyon finom.Én már készítettem piros bogyós gyümölccsel is.Bevallom nekem az ízlett a legjobban.A tejszínhabot ráhalmozzuk a tortára csúcsosan.Ezután pedig ráhalmozzuk az összemorzsolt tésztát.