Epres mascarpones torta

  • 2012.05.21.
  • 4

Már jó régen jelentkeztem. Ezt a finom tortát hoztam most Nektek.Hozzávalók:A piskótához:4 tojás8 evő kanál cukor8 evő kanál liszt4 evő kanál víz1 csomag sütőpor
A szokásos módon piskótát készítünk. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, ezután beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a vizet és a sütőport.Előmelegített sütőben 200 fokon 20-25 percig sütjük lég keverésen.Amikor a piskóta kihűlt a következő krémet kenjük a tetejére.Epres mascarpones krém:1 doboz mascarpone4 evő kanál eper lekvárfél citrom reszelt héja2 evő kanál porcukor1 csomag vaníliás cukor2 dl tejszín kemény habbá vervefél csomag Dr.Oetker zselatin fix


















Andikám!
Itt szeretném Neked megköszönni az eperlekvár ötletét!
Szépen kirakjuk a félbevágott eper szemekkel (lehet más gyümölccsel
is).30 dkg eper elég volt a tetejére. Ezután leöntjük 1 zacskó Dr.Oetker főzés nélkül készítendő zselatinnal, amit a tasakon leírtak szerint készítünk el.
Íme egy szelet belőle: