Babpástétom tortilla-val

  • 2019.01.25.
  • 2

Ha egészséges reggelire vágysz, vagy csak éppen bekapnál valamit ebédre, akkor a tortilla nagyon jó ötlet. Én most házi babpástétommal és zöldségekkel töltöttem meg.A tortilla receptje
ITT
található. Én rögtön dupla adaggal indítottam, mert már többször teszteltük és nagyon finom. :) Természetesen bolti vagy hagyományos, otthon készített lepény is jó, ha minden földi jóval meg akarjuk tölteni.Én most a babpástétom elkészítését írom le Nektek.
ElkészítéseA felaprózott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzátesszük a babot levével együtt. (Én konzervet használtam.) Piros paprikával megszórjuk, majd tovább fűszerezzük. Kb. 5-10 percig együtt pároljuk, nem hagyjuk elfőni az összes levet.Ezután Erős Pistát adunk hozzá és botmixer segítségével, vagy késes aprítóban pürésítjük. De ha csak villával törjük össze, akkor is tökéletes.Hozzávalók:2 ek. olaj1 közepes vöröshagyma1 vörösbab konzerv1-2 tk. piros paprika1/2 tk. füstsó1/2 tk. fokhagymapor1/4 tk. asztali só2 tk. Erős PistaA tortillat megkentem a babkrémmel, salátát, paprikát és újhagymát tettem rá, végül megszórtam egy kevés sajttal. Amennyire tudtam összetekertem, és mind megettem. Délig tartó lendületet adott. :)