Gyors joghurtos almás

  • 2012.09.13.
  • 9

Pihe-puha sütemény, a szomszéd fájáról szedett almából....még melegebb, naposabb
időszakban készült, de nekem
igencsak jóesne most ebben az esős, szürke időben is.Az alma elég aprócska volt,
viszont annál finomabb! :)Hozzávalókkb. 600-700 g nyári 'apró' alma vékonyan szeletelve (nagyobb (normál) almából elég kb. 450-500 g)1,5 tk őrölt fahéj375 g natúr joghurt+ 140 g natúr joghurt1 pohár cukorfél pohár olaj2 pohár liszt1,5 tk sütőpor1 tojása tetejére fahéjas porcukorFolyamatA joghurtokat egy nagyobb tálba öntjük, a nagyobb joghurtos pohárral (375 g) kimérjük a lisztet, a
cukrot, és az olajat, hozzáadjuk a tojást, a fahéjat, a sütőport, majd a vékonyan felszeletelt almát.Összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe ( kb. 40X30cm) öntjük és kb. 25-30 perc alatt megsütjük.Fahéjas porcukorral tálaljuk.