Sütőtökös vaníliás kuglóf

  • 2014.05.03.
  • 9

Avagy hogyan született meg a sütőtökös kakaós kalács vaníliás kistestvére?
A sütőtökös kakaós kalács kistestvére...Jelentem, sikeresen elköltöztünk. Fájó szívvel ugyan, de elhagytam azt a lakást, azt a konyhát, melyben megszülettek az első ildiKOKKI fogások… L Egy picit azért sajnálom, de nagyon szép lakást találtunk egy nagyon jó környéken itt Helsinkiben, csakhogy az épület annyira új, hogy konkrétan még nincs kész, így 3 hetet és 3 napot egy „átmeneti szálláson” töltünk. (Ebből az időből én 10 napot Magyarországon leszek, szóval nem is olyan szörnyű ez…)Ezen átmeneti időszak alatt nem fogok tudni sütögetni, lévén a konyhám akkora csupán, mint a tenyerem. Ennek ellenére lesz sok új recept itt az oldalon, mert így végre fel tudom tölteni a sok-sok elmaradásom, ami a gépemen lévő „BLOG” mappát elnézve elég jelentős méreteket kezd ölteni… J Kezdjük is talán egy télen készült sütőtökös kuglóffal – mondtam, hogy vannak elmaradásaim rendesen J –, ami így tavasszal párolt répapürével is kiválóan elkészíthető! (A sütőtökös kakaós kalács receptjét és a csíkos kuglóf elkészítéséhez szükséges fázisfotókat itt találjátok!)Hozzávalók: (Egy 22 cm-es kis kuglófhoz.)25 dkg liszt13 dkg párolt tök-, vagy sárgarépapüré + 1-2 ek liszt5 dkg porcukor4 dkg vaj1-1,5 dl tej + 3 dkg élesztő (Nem kell sok tej, mivel a tökpüré eléggé nedvesíti majd a tésztát. J