Nehézkes évkezdés

  • 2021.01.14.
  • 0

kép a Google-rólSajnos nem a legjobban kezdődött az évünk. Mindjárt másodikán és harmadikán olyan kitartó szívritmuszavar lépett föl nálam, ami megijesztett nemcsak engem, de a családot is, úgyhogy negyedikén hétfőn a háziorvosnál kezdtem az évet. Rögtön beutalót kaptam vérvételre és kardiológiára, így az első hetem orvosjárással telt. Szerencsém volt, mert a vérvételt és a kardiológiát is sikerült elintéznem.
Kardiológián háromszor voltam, először egy vizsgálaton, másnap kaptam egy 24 órás nyakba akasztós EKG-t, illetve annak levétele után a harmadik napon volt még egy szív ultrahangom is. A kardiológus doktornő átnézte a laborleletemet is, és mivel szervi okát nem találta a ritmuszavarnak (hál' Istennek) azt mondta, hogy valószínűleg pajzsmirigy túlműködés okozza. Azóta rendszeres vérnyomás méréssel telnek napjaim, az eredményeket naplózom, be kell számolnom a doktornőnek két hét múlva.
Egyelőre gyógyszert kaptam, ami jól kordában tartja a szívemet, de további kivizsgálások várnak rám a pajzsmirigyem miatt. A sok sütinek, sósnak, szaloncukornak és egyéb finomságoknak köszönhetően a vércukor szintem is megemelkedett, úgyhogy vissza kell fognom magam.
De nemcsak nekem kezdődött ilyen vacakul az év, Legkisebbikemnek sebészhez kellett fordulni egy benőtt lábkörmével, olyan csúnya lett az egyik lábujja, hiába járt pedikűröshöz
Szegény Menyemnek meg a dereka fájt nagyon, úgyhogy mindannyiunknak megvolt a maga baja.
Csak Bogikánk volt teljesen jól, sőt olyan jól, hogy mindhármunkat lefárasztott. Hosszú volt a karácsonyi szünet, nagyon várta, hogy oviba mehessen, hiányoztak Neki a kispajtások. Imád oviba járni, aminek nagyon örülünk :)!Szerencsére mostmár mindannyian rendben vagyunk, de az év elején voltak nehéz napjaink.
Persze azért főztünk végig, de csak olyan ételek készültek, amik már szerepelnek a blogon, úgyhogy konyhai újdonságról nem tudok beszámolni. A karácsonyi-szilveszteri-újévi "trakta" után nem is kívántunk nehéz ételeket, inkább könnyebb csirkés fogások kerültek asztalra.
Bízom benne, hogy
a kezdeti nehézségek után egy jó év áll előttünk. A horoszkópom szerint csupa jó vár rám. Nagyon örülnék neki, ha tényleg így lenne.