Mákos-narancslekváros muffin

  • 2020.10.30.
  • 4


Már régóta gondolkodom az itthon lévő mák töltelék miffinban történő felhasználásán, ma végre megcsináltam. Saját recepttel dolgoztam. Sütés után kicsit zsíros a kapszli, amitől megijedtem, de kóstolás után megnyugodtam, mert így lett jó szaftos és isteni finom a muffin, amit az is mutat, hogy Bogikám vacsora után kettőt már meg is evett belőle. Pedig amikor a narancslekvárt beletettem, megjegyezte, hogy azt Ő nem szereti, a végeredmény azonban nagyon bejött Neki is, akárcsak nekem. Azért is örülök, hogy ízlik a kis Drágámnak, mert a mákos cuccokat eddig nem szerette, úgyhogy ez most áttörés. Főleg, hogy a belekevert narancslekvár se tántorította el a megkóstolástól. A többiek még nem kóstolták, remélem nekik is ízleni fog.
Hozzávalók:15 dkg finom liszt, 12,5 dkg kész mák töltelék (fél csomag), 2 púpos kávéskanál sütőpor, 1 kávéskanál őrölt fahéj, - ezeket egy tányérban összekevertem és félre tettem.15 dkg margarin, 15 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 2 db M-es tojás, - ezeket egy tálban kézi habverővel jól kihabosítottam,majd hozzáadtam a lisztes keveréket, 2 dl 2,8 %-os tejet és
2 púpos evőkanál saját készítésű narancslekvárt és sima tésztává kevertem. Kapszlival bélelt 12-es formába osztottam, 175 fokra előmelegített légkeverésre állított sütőben 25 perc alatt megsütöttem.Tényleg isteni, érdemes kipróbálni!