Meggylekvár - meggymagozási praktika

  • 2020.06.03.
  • 4

Tegnap meggyet szedtünk Szüleim kertjében, ma meg elraktam meggylekvárnak. A befőzéshez Dzsemfix 2:1-bent használtam.3,75 kg tisztított, kimagozott meggyet összekevertem 1,5 kg kristályckorral, amiben elkevertem 3 csomag zselésítőt. Botmixerrel összeturmixoltam az egészet, felforraltam, 3-4 perc főzés után lehaboztam, tisztára mosott üvegekbe töltöttem és lezártam. A fazékban maradt lekvár gyorsan megszilárdult, vacsira vajas-lekváros kenyérként megkóstoltam, isteni!A praktika: könnyen és gyorsan lehet meggyet magozni egy rövid szívószál segítségével (a felső képen az üveg tetején látható). A szívószállal egyszerűen ki kell tolni a magot a meggyből. Jobb, mint a meggymagozó, mert az benne hagyhatja a magot a meggyben, így viszont minden meggy ellenőrizve van a kitolás pillanatában. A szívószálban felgyülemlett gyümölcshúst egyszerűen ki lehet rázni, vagy a felső lyukon kibuggyan.