Fagyasztó feltöltés, borsos kacsanyak

  • 2020.05.02.
  • 3








Hosszú idő után először voltam vásárolni. Fel kellett tölteni a fagyasztónkat, mert majdnem teljesen kiürült az elmúlt több mint két hónapban. Nagyobb feltöltés még a kórházba menetelem előtt történt, azóta csak egy kis akciós csirkemellfilé és egy húsvéti kötözött-főtt lapocka került bele.


Ma alaposan bevásároltam a szegedi Hungerit mintaboltban az olcsóbb húsfélékből.


Vettem


4 kg csirkeszárny közepet (385,- Ft/kg),


3 kg kacsanyakat (280,- Ft/kg),


3 kg pecsenye kacsa "combrészeket", ami nem más, mint ketté vágott pecsenyekacsa combok
(900,- Ft/kg), és


12 db farrészes csirkecombot, ami 4,24 kg volt (400,- Ft/kg).


Összesen kb. 6.700,- Ft-ot fizettem a 14,24 kg húsért.




A hűtőbe került:




3 csomag csirkeszárnyközép (3 x 28 db hús),

2 csomag tisztított, feldarabolt kacsanyak, (a harmadik csomagot ma használtam fel a címben is jelzett borsos kacsanyakhoz),

2 csomag kacsa "combrészek",

2 csomag amibe 6-6 csirke alsócomb került,

2 csomag amibe 6-6 bőr nélküli csirke felsőcomb filé került,

2 csomag amibe 6-6 farrész került,

1 csomag, amibe 12 db felsőcomb csont került, (isteni levest lehet belőle főzni)
1 csomag, amibe a 12 felsőcomb filé bőre. (A fagyasztóban már gyűlik egy újabb adag csirketepertőre és csirkezsírra való bőr, de nem baj, mert fogytán a csirkezsírunk.)



Boldog vagyok, mert lesz mire "rájárni" az elkövetkező hetekben.




És most a borsos kacsanyak:


Pont úgy készül, mint a borsos hús elnevezésű kedvencünk, amit eddig rostjaira merőleges csíkokra vágott csirke felsőcomb filéből készítettem.




Hozzávalók:


1 nagyobb fej hagyma felaprítva, pár evőkanál olaj, a megtisztított kacsanyak, só (1 csapott fehér műanyag kanál), jó sok őrölt bors, annyi víz, ami ellepi a húst, nálam 7,5-8 dl

a habaráshoz: 1 evőkanál liszt, 1 bögre hideg víz



A hagyma megdinsztelése után rákerült a kacsanyak, addig sütöttem, míg kifehéredett, fűszereztem, felöltöttem vízzel, jó 1 és 3/4 órán át főztem takarékon, aztán behabartam, kiforraltam és kinek-kinek kedve szerint főtt tésztával, vagy párolt rizzsel tálaltam ezt a filléres, mégis isteni fogást. Mind a 10 ujjunkat megnyaltuk utána, még Bogikának is nagyon bejött :).









Címkék

Kacsa Őrölt Bors