2020 húsvét

  • 2020.04.13.
  • 2


Lassan végére érünk az idei év húsvétjának. Az idén nem csináltunk nagy felhajtást, ezzel a bezártsággal nincs is olyan étvágyunk, de vendégek se jöttek, úgyhogy egész "minimál" húsvét volt nálunk. Volt persze sonka, kolbász, tojás, torma és kalács, mindenki annyit ehetett, amennyit akart. Már pénteken elkezdtük a készülődést, akkor főztem sonkát, a sonkalében lencselevest, tojást, és hajában főtt krumplit. Olyan isteni második fogást rittyentettem főtt krumpliból, sonkából és tojásból majonézes tormával, hogy mind a 10 ujjamat megnyaltam volna, ha nem villával ettem volna :D!


A szép képet, ami mellette látható Olikám festette nekem, ügyes a kis Drágám!










A lencselevesből annyi maradt, hogy szombaton átalakíthattam lencsekrémlevessé, aminek betétje apróra vágott sonkakocka volt, második fogásnak 30 kelt palacsintát sütöttem. Felébe instant kakaó, 8 db-ba baracklekvár, a maradék 7 db-ba tavalyi, saját készítésű eperlekvár került, isteni volt mind.




Húsvét vasárnapjára
kapros csirkeraguleves készült csirke felsőcomb filéből, ugyanúgy, mint a tárkonyos szokott, csak tárkony helyett szárított kapor került bele és tejfölös habarás. Rántott csirkemell és csirke felsőcomb filé volt a második fogás tejfölös-sajtkrémes krumplipürével. (Ezekről elfelejtettem képet csinálni.)

Még aznap délután sütöttem "egy kis" apró sósat,
túrós-sajtosat, de olyan régen csináltam, hogy a kinyújtott tésztát elfelejtettem tojással megkenni, csak simán rászórtam a reszelt sajtot, daraboltam és megsütöttem. Így kicsit sápadtabb lett, mint szokott, de ízre finom volt, amit az is bizonyít, hogy a három tepsi (270 db) sósból mára csak ennyi maradt. Vacsorázni persze már senki nem bírt, úgy be sósoztunk :D.










Húsvét hétfőn szokás szerint saláta volt az ebéd fő szenzációja, most retek, uborka, lila és vörös hagyma, hegyes paprika, paradicsom és fejes saláta került bele, mellé a szokásos tejfölös-majonézes-citromos öntetet csináltam, és nagyon finom volt. Az idén kétféle húsgolyó készült mellé, a szokásos fasírtmasszás, és egy paradicsomos-olaszos fűszerezésű, hasonló ahhoz, ami ITT található.





Már csak a lefóliázott maradék ebéd után


Isteni ebédünk volt, aki akarta tegnapról maradt krumplipürével és rántott husival egészíthette ki.

A délutáni pihenő után folytattam a golyózást, kókuszgolyót készítettem a blogon már szereplő recept szerint, most baracklekvárral.




Holnap vége az ünnepnek, már dolgoznak családtagjaim, és megint retteghetek értük, meg Angliában élő Középsőmért is.
Pihenjen mindenki még pár órát, akinek dolgozni kell holnaptól, az vigyázzon nagyon magára.

Címkék

Húsvét