Fokhagymás-rozmaringos krumplin sült kacsacomb részek

  • 2020.03.15.
  • 2






Régen írtam... nem mintha nem lennének történések, sőt!
A térdem gyógyul. Néha egész jól vagyok, néha úgy fájok, hogy sírnom kell. Majd minden nap csinálom a gyógytornát, csak akkor nem csinálom, ha úgy érzem előző nap kicsit túlerőltettem. A nyújtó gyakorlatokat persze akkor se hagyom ki. Bogikám ha észre veszi, hogy tornázom jön mellém és Ő is csinálja a gyakorlatokat. Sokat pihenek, de néhány ülve is végezhető házi munkát már kezdetektől csinálok. Leghamarabb a főzéshez tértem vissza, az előkészületeket (tisztítás, darabolás, dagasztás, panírozás) megcsinálom, de a tűhely mellett álldogálást a gyerekekre hagyom (pl. rántott hús, sajtgolyó vagy lángos sütés), de irányításommal Legkisebbikem megfőzte élete első nokedlis paprikás krumpliját, és mondhatom finom lett. Teregettem is már ülve, meg mosogattam is, de a takarítást még nem mertem bevállalni.
A mai ebédünk is egy ülve előkészítős étel volt, a többit a sütőre bíztam. És ma még levest se főztünk, aki kért az itthon lévő smack leves készletből választhatott, de azt is csak én ettem. Hiába, ahogy az ember öregszik egyre nagyobb a leves szükséglete - legalábbis nálam így van.
Szóval a mai ebéd: Fokhagymás-rozmaringos krumplin sült kacsacomb részek
A tisztított krumplit vastagabb karikákra vágtam, sütőpapírral bélelt tepsire terítettem, fűszereztem ételízesítővel, fokhagyma granulátummal, és kevés rozmaringgal - mert az a tapasztalatom, hogy a kevesebb néha több. Pici olajjal elkevertem a fűszeres krumplit, és rápakoltam a megmosott, sóval ízesített kacsacomb részeket. Fölülre is egy sütőpapír került (mert nem szeretem, ha az alufólia ráragad a húsra), majd alufóliával lezártam és 200 fokra előmelegített sütőbe toltam. Kb. 1 óra sütés után levettem a takarást, és turbó grillen kb. 10-15 perc alatt megpirítottam a megpuhult krumplit és húst. Olyan ízorgiában volt részünk, hogy na. Pedig olyan egyszerű ez az étel, és mégis. Érdemes kipróbálni.
Fénykép csak a tepsiben ebéd után maradt kevés ételről készült, mert úgy nekiestünk amikor elkészült, hogy nem volt idő a fotózásra.




Címkék

Kacsa Burgonya Sült