Hot Pan próbálkozások Hurka-kolbász tepsis krumplival

  • 2019.11.09.
  • 0









Rengeteget gondolkodtam, hogy a használhatatlan sütőt hogy tudnám kiváltani. Próbálkoztam levesben előfőzött húsok mikró grill fokozaton történő pirításával, Zepter edényben való sütéssel, ezek a húsok esetében elég jól beváltak. De pl. egy jó tepsis krumpli is nagyon hiányzott már.


Mióta elhoztuk Szüleimtől az ideiglenesen ott tárolt Hot Pant, azzal is próbálkozom. Igaz, először sütőtökkel próbálkoztam, amit Legnagyobbikom úgy kommentált, hogy azért kár volt... :). Persze nekem a Hot Panben sült tök is nagyon ízlett. Csak a tisztítás volt macerás. Csakúgy, mint az első sült tarja elkészülte után.

Aztán eszembe jutott, hogy láttam én olyat a tévében, hogy még serpenyőben való sütéshez is használtak sütőpapírt. Kipróbáltam a Hot Panben és működött. Azóta már készült újabb adag isteni sült tarja, szalonnás tepsis krumpli virslivel, ma pedig hurka-kolbász tepsis krumplival, és mondhatom olyan finom volt, mintha csak a sütőben készült volna, és ráadásul alig több, mint 1 óra alatt elkészült (míg a sütőben csak egy adag hurka-kolbász krumpli nélkül több mint 2 óráig sült, amikor a sütővel próbálkoztam).


A praktika abban áll, hogy a Hot Pant először alufóliával béleltem ki (fényes felével felfelé), majd két réteg sütőpapír következett - azért annyi, hogy ha esetleg a kevergetésnél megsérül a felső réteg akkor se legyen gond a sütő tisztítása. Ráadásul a sütőpapír nagy segítség volt az étel forgatásánál is, a szélét megemelve könnyebb volt a krumpli meg a hurka-kolbász megfordítása is.


A kibélelt Hot Pant 190 °-ra állítottam, a fedővel lefedve melegítettem pár percig, közben a hurka és kolbász mindkét oldalát hegyes késsel megszurkáltam, utána beraktam a Hot Panbe és lefedve sütöttem pár percig, míg egy kis zsír kisült belőlük. Akkor körbemozgattam őket, úgy, hogy a fűszeres zsír jól bevonja a sütőpapírt. Köré és közé pakoltam a felszeletelt, sertéssült fűszeremmel fűszerezett krumplit, az edényt lefedtem és a hurkát-kolbászt kétszer, a krumplit néhányszor megforgatva szépen megsütöttem, alig több, mint 1 óra alatt. A fedőt időnként kitöröltem a párától, ahogy a Zepteres sültkrumplinál szoktam. Savanyúsággal isteni ebédünk volt.
Ja, amikor az edény kiürül, csak ki kell dobni a papírokat meg az alufóliát, kiöblíteni az edényt és kész a tisztítás. Szuper!