Kakaós süti muffin

  • 2018.11.04.
  • 1









Legkisebbikem kérésére a család régi kedvencét, kakaós sütit sütöttem a hosszú hétvégére. Volt még egy üveggel a saját készítésű sárgabaracklekvárból, azzal megkenve gyorsan fogyott a süti, amin csak annyit változtattam, hogy egy tojással többet tettem bele, mert elég kicsik voltak az itthon lévő tojások, citromhéj és citromlé helyett pedig a nemrégen készített citromlekvárból tettem bele két púpos evőkanállal. Ezek a változtatások semmit nem rontottak a süti minőségén, sőt...

A süti receptje már szerepel a blogon, ITT található.

És mert tényleg olyan gyorsan fogyott, tegnap a süti receptje alapján muffinnak is megpróbáltam megsütni és sikerült. Azért egy kicsit ezen is változtattam, picivel több lett a margarin, a tojás és a kakaópor, került bele egy kicsi őrölt fahéj és citromlekvár helyett szintén saját készítésű szilvalekvárt tettem bele. Így is nagyon jó lett, jópofa kis csúcsos muffinok lettek.










Hozzávalók 16 db muffinhoz:


6,5 dkg margarin, 25 dkg cukor (kristály), 2 tojás sárgája, 2,5 dl tej, 3 dkg kakaópor, 1 kávéskanál őrölt fahéj, fél csomag sütőpor, 25 dkg finom liszt, 1 púpos evőkanál szilvalekvár, 2 tojás keményre vert habja



Most először a margarint kevertem ki a cukorral, aztán beleütöttem a tojássárgákat, azzal is tovább kevertem a masszát, majd a tej fele következett. Ezután a kakaópor és őrölt fahéj, majd a sütőporos liszt, a tej másik fele és a szilvalekvár. Végül a tojások keményre vert habját is lazán a masszába forgattam és margarinnal kikent, lisztezett fém muffinformába, meg 4 szilikon formába osztottam a tésztát. 160 fokra előmelegített, légkeverésre állított sütőben 25 percig sütöttem a muffinokat.


A tányéron még az utolsó sütiszeletek egyike is látható a muffinok mellett.


Bogikámnak is nagyon bejött a süti is és a muffin is.







Címkék

Muffin Kakaó