Újabb csiga, most sósan, tejfölös-szalámis töltelékkel

  • 2017.09.20.
  • 8






A múlt heti kakaós csiga úgy megtetszett az egész családnak és nekem is, hogy a héten kipróbáltam sós változatban is a tésztát. A hozzávalók annyiban változtak, hogy kihagytam a tésztából a 4,5 evőkanál cukrot, helyette 1,5 fehér műanyag kanál sót tettem bele. A dagasztás is ugyanúgy történt és a kelesztés is. A töltelék szerepét most egészen apróra vágott pick és paprikás szalámi vette át, a kenőanyag alatta pedig 20 %-os tejföl volt. Feltekerés, adagolás, tepsibe pakolás, sajtszórás után a fél óra újrakelesztés következett és utána került be a 180 fokra előmelegített, légkeverésre állított sütőbe 20 percre, de az utolsó 5 percet 150 fokon töltötte. Ahogy kikerült a sütőből ezt is meglocsoltam 175 ml tejjel - a cukor természetesen ebből is kimaradt. Most úgy osztottam, hogy 15 db csiga lett.
A fénykép elkészültekor az első sort (3 db-ot) már megkóstoltam :), de a többi is elég gyorsan fogyott :).




Isteni finom, foszlós tejfölös-szalámis-sajtos csigák lettek. Pizzás csigát is ilyet fogok sütni ezután, annyira jó ez a tészta, még egyszer köszönet Limarának az eredeti receptért.