Tejbegríz

  • 2017.05.26.
  • 6



Tejbegríz fahéjjal, kakaóporral és porcukorral





Lehet, hogy sokan megütköznek, hogy mit keres ez az egyszerű bébikaja az oldalon. Én mégis fölteszem, mert nagyon finom és előfordulhat, hogy ennek az elkészítése is gondot okoz valakinek. Igazság szerint nekem is fejtörést okozott, hogy régen mennyi tejhez mennyi grízt tettem, hogy ne egy sűrű, kemény, ehetetlen vacakot kapjak, mert szerintem úgy jó, ha kicsit még folyik, amikor elkészül. De olyan régen főztem - már az idejét se tudom, talán mikor még mikor kicsik voltak a gyerekek -, hogy teljesen kiment a fejemből, a tej-gríz arány. Találomra kipróbáltam, és végül is nagyon finom lett ez a tejbegríz, amire már napok óta vágytam. (- Ki érti ezt? Hogy én édességre vágytam? Öregségemre teljesen megfordul az ízlésem?)



Hozzávalók:
1 mohó (mint én),
vagy 2 kevésbé mohó embernek - vagy gyereknek

4 dl tej, 2 csapott evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 csapott evőkanál gríz

a tetejére: őrölt fahéj, kakaópor, porcukor ízlés szerint




A főzés menete olyan egyszerű, talán le se kéne írni, de azért röviden mégis leírom.

Tej felforral a cukrokkal, (közben habverővel keverget), a pohárba kimért gríz beleszór, tovább keverget, addig főz, míg sűrűsödik. Akkor tányérba szed vagy önt, tetejét tetszés szerint megszór és megesz.
(És bár nagyon finom, de ha olyan mohó, mint én voltam, akkor utána fájhat a poci.)








Címkék

Tej Gríz Tejbegríz