Omlós tepertős pogácsa
- 2016.02.06.
- 7
Eddig csak hajtogatott tepertős pogácsát
sütöttem, de múltkor Anyukám olyan finom omlósat sütött, hogy el kellett kérnem a receptjét. Annyira egyszerű és gyors, mégis valami isteni finom.
Hozzávalók:
15 dkg darált tepertő, 10 dkg zsír, 50 dkg finom liszt, 4 púpos evőkanál 20 %-os tejföl, 1 kávéskanál cukor, 1 csomag instant élesztő, 1,5 fehér műa. kanál só,
a kenéshez pici tejszínnel és sóval elkevert tejföl.
A tejfölt mikróban meglangyosítottam hozzáadtam a cukrot és elkevertem benne az instant élesztőt. A lisztet elmorzsoltam a tepertőkrémmel és a zsírral, hozzáadtam az élesztős tejfölt, sót, összegyúrtam, kinyújtottam, tetejét éles késsel megkarcoltam és kis pogácsaszaggatóval kiszaggattam. A sütőt közben légkeverésen és 180 fokon előmelegítettem. A kis pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam, és szép világosbarnára sütöttem.
A szerzőről
Szeretek főzni