Filézett egész csirkecomb rántva

  • 2015.12.20.
  • 4






Advent negyedik vasárnapjának ebédjére ezt gondoltam ki. Hetente egyszer - általában hét végén
valami rántott kerül az asztalra. Vagy hús, vagy sajt, vagy zöldség - legutóbb pl. sajt és padlizsán.


Ma a heti rántottunk csontjától megfosztott, de bőrösen hagyott csirke egész combokból készült.


A csontokból zöldségekkel levest főztem (gyorsfőző fedővel, szokásos jelzések után a tűzhelyet kikapcsolva, megvártam míg magától esett vissza a pöcök). Utána a külön, sós vízben megfőzött csigatésztára szűrtem a levest.

Az egész csirkecombfilék mindkét oldalát besóztam, de nem vertem ki, csak kissé ellapigattam, kis állás után szokásos módon bepaníroztam, és kevés olajban, takarékon, fedő alatt szép lassan megsütöttem, a fedőt 2*-3* kitörölve a párától. Hatalmas, vastag, isteni szaftos rántott húsok lettek. Érdemes kipróbálni.