Felháborító!!!

  • 2015.04.28.
  • 5


Véletlenül az RTL Klubra vettem a tv-t, ahol a konyhafőnök című műsor ment. Már épp a vége felé járt a műsor. Felháborítónak tartottam, hogy úgy kritizálták a versenyzők főztjét, mintha mindenki felett állnának. Szerintem a magyar emberek többsége ehetetlennek tartja azt a fajta főző "művészetet", ahogy azok a "bizonyos mesterszakácsok" főznek, akik olyan - szinte nyers - ételeket tálalnak, amit egy ügyes állatorvos még fel tudna éleszteni. A magyarok inkább a jól átfőtt-átsült ételeket szeretik, a véres hús inkább gusztustalan számu(n)kra, nem úgy, mint a Michelin csillagos séfek konyhájában. A MAGYAROK többségének szerintem egészséges paraszti gyomra van, ami a nyers húst nem veszi be. Főleg, hogy nem engedhetjük meg magunknak a drága bélszínt, inkább az olcsó húsrészekből próbálunk "csodát" tenni.

A másik, ami ebben a műsorban "csípte a szemem" a párbaj, a "Croqe monsieur" készítése. A MAGYAR KONYHÁNAK mi köze az "eredeti francia pirítóshoz", meg a besamel mártáshoz. Idestova 55 éves vagyok, de SOHA ÉLETEMBEN NEM KÉSZÍTETTEM BESAMEL MÁRTÁST.
A mai világban, ahol az egészséges életmód a világ fő vesszőparipája mit keres egy olyan mártás, ami vajból, lisztből és tejből áll????
A besamel mártás kiváltására tejföl és tojás összeturmixolt elegyét használom, ami csodásan összefog bármit, liszt nélkül. Ha lisztet akarok enni, akkor tésztát főzök. Lehet, hogy én vagyok hülye???

Címkék

Vegyes