Csibemájas töltelékkel töltött csirkecomb és gomba

  • 2014.11.14.
  • 8










Régen hoztam már étel leírást, ennek az az oka, hogy csupa olyan étel készült a héten, ami már szerepel a blogon. Krumplis tarhonya, csirke húsleves, zöldséges rizses hús, krumplifőzelék sült virslivel. Ma kacsa húsleves volt az első fogás, a második pedig csibemájas töltelékű tanyasi csirkecomb és gomba - ez a mai nap újdonsága :), mert maradt ki annyi töltelékem, hogy három hatalmas gombát is meg tudtam tölteni. Margarin darabkát raktam minden husi és gomba tetejére, és először alufóliával lefedve sütöttem 2 órán át 180 fokon, aztán fólia nélkül 30 percig 275 fokon. Petrezselymes krumpli volt a körete.







A töltelékhez ma ezeket használtam fel:


500 gr csibemáj-szívvel, 200 gr szikkadt zsemlekenyér, hideg víz az áztatáshoz 1 db M-es tojás, 2 fehér kanál ételízesítő, őrölt bors ízlés szerint, nagy csokor friss petrezselyemzöld felaprítva.

Megtisztítottam és apróra vágtam a csibemájat, megáztattam a zsemlekenyeret, majd alaposan kicsavarva adtam hozzá a felaprított belsőséghez. Hozzáütöttem a tojást. A massza súlya ekkor 1000 gr volt, ehhez 2 fehér kanál ételízesítő kellett, hogy elég sós legyen, ill. ízlés szerint bors, kinek-kinek szájíze szerint - én jó borsosan szeretem. Már csak a felaprított petrezselyemzöld kellett bele, jól összekevertem és mehetett a besózott 8 csirkecomb bőre alá, illetve a 3 nagy fej gombába.

Azért készült nagyobb mennyiség, mert Anyukám
és Legnagyobbikom is beteg, ma én főztem Szüleimnek és Legnagyobbikoméknak is.