Sólet készítése | Húsimádó VLOG #10

  • 2017.12.04.
  • 0



Hozzávalók:
1/2 kg fehérbab
1/4 kg gersli (árpagyöngy)
1 db füstölt pulyka alsócomb
30-35 dkg füstölt lapocka
2 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
4-5 ek libazsír
5 db fertőtlenített tojás
1-2 ek pirospaprika
só és bors
a tálaláshoz lilahagyma
Az öntött vas edényemet kikenem libazsírral, majd felteszem a gázra az melegedni. A feldarabolt vöröshagymákat megdinsztelem, majd megszórom pirospaprikával, amit aztán szépen el is dolgozok a hagymával.
Ezt követően érkezik a beáztatott bab és a gersli, majd jöhetnek a feldarabolt húsok. Felöntjük az edényt vízzel, de közben beletuszkoljuk a tojásokat is a babok mellé. Kicsit megroppantjuk a fokhagyma gerezdeket, ezek is mennek az edénybe - közben pedig már a sütőt is beizzítjuk. Alaposan borsozunk, finoman sózunk - de mivel a füstölt húsok sózottak, így ezzel csak finoman bánjunk.
Rátesszük a fedőt az edényre, majd mehet is a sütőbe a sólet alapunk. 180-200 C-on legalább egy órán át főzzük, majd kihalásszuk a tojásokat, amiket fel is törünk. A megpucolt tojásokat visszapakoljuk a babok közé, kicsit át is mozgatjuk a beltartalmat - majd még vagy 2 órára mehet vissza a sütőbe az edénykénk.
Tálaláskor lilahagymát vékonyan felszeletelünk, majd élvezhetjük is az ízeket. 
 
Iratkozz fel, hogy mindig értesülhess a legfrissebb videókról: