Erdei gombákkal párolt, sült vadnyúl combok pirított polenta párnácskákkal

  • 2017.05.10.
  • 5



Hozzávalók:
2 első és 2 hátsó vadnyúl comb
szalonna
fokhagyma
erdei gombák ( vargánya,sárga gévagomba, pereszke, tuskógomba,csiperke,érdes nyelű tinorú )
borókabogyók
kakukkfű
só és bors
száraz rozé
A combokat csíkokra vágott szalonnákkal és fokhagymákkal tűzdelem meg, majd az öntöttvas edényem aljára pakolom mindet. A combokra még dobálok szalonnát, fokhagymát, jöhetnek a fűszerek és öntök alájuk egy kevés rozét. A húsokra rádobálom az illatos erdei gombákat, majd az edényt le is fedem, aztán az előmelegített sütőbe tolom az egészet. 






60 perc után ránézek, hogy miként állnak a húsok, de természetesen kell még párolódniuk. Ha igényli, akkor vízzel vagy rozéval még meglocsolom a combokat, majd még egy óráig párolom őket.
Az illatok már nagyon jók a konyhában, a gombák nagyon intenzíven dolgoznak a húsokkal. A fedőt leveszem az öntöttvas edényről, majd hagyom, hogy egy kicsit a húsok lepiruljanak, a mártás alapja pedig sűrűsödhet, redukálódhat.


Amint a húsok már vajpuhák, akkor kiemelem őket, a gombás, rozés alapot pedig botmixerrel összedolgozom. Iszonyú jó ízvilág jött létre, ami a combokkal és a polentákkal majd nagyszerű élményt adnak.



 



Sokan vannak velem a FB-on és az Instagramon is, de aki szeretne ott is követni, annak ajánlom az alábbi linkeket: