Felvirágoztuk a malaclapockát

  • 2013.05.21.
  • 1

Csak karácsonykor szoktunk édesburgonyát enni. Hiába szeretjük nagyon is, sajnálok rá pénzt költeni, mert annyira drága. A karácsonyi sült pulyka mellé azonban minden évben bekerül a tepsibe.A szokásoshoz képest kb. feleáron tudtunk venni nemrég, azóta vártak a sorukra a hűtő alsó dobozában. Ígyhát, megcsaltuk a karácsonyt.Kakukkfüves lapocka édesburgonyával és egyebekkelHozzávalók:bőrös malaclapockagombaédesburgonyahagyma (többféle is akár)kakukkfűnagyszemű tengeri sóolívaolajAzért nem írok mennyiségeket, mert mindegy. Vegyünk egy akkora darab húst, amekkora szükséges, és rakjuk körbe a többi hozzávalóval, ami az itt felsoroltakon kívül bármi lehet, amit szívesen eszünk összesütve.Megmostam a lapockát, alaposan leitattam róla a nedvességet. Egy éles késsel bevagdostam a bőrét olyan távolságokban, amekkora szeletekre gondoltam felvágni az evéshez.Minden vágatba szórtam
sót, és belefektettem 2-3 szál kakukkfüvet. Mindig vigyázok, ne kerüljön só a bőrére, hogy jó ropogósra sülhessen.Persze, ha nincs otthon friss kakukkfű, akkor megteszi a "bótiszárított" is.Ezután megágyaztam neki egy sütőedényben. Locsoltam a tepsi aljára olívaolajat, és beszórtam a durva szemcséjű sóval. Gombaszárakat hosszában kettévágtam (úgy éreztem, ehhez az ételhez illik
csak a gombaszár, a kalapokból tejszínes-gombás csirke lett), és sorban lerakosgattama hús eltervezett helyére.A tetejére tettem a "felvirágozott" húst, körberaktam a nagy darabokra vagdosott hagymával és édeskrumplival, ezeket megszórtam a nagyszemű sóval.Öntöttem alá kb. fél deciliternyi vizet, befedtem fóliával. 200 fokon először 1 órán át, majd fólia nélkül még addig sütöttem (kb. 30 perc), amíg ropogós lett a malachús bőre.Sajnos a közepén a lilahagyma cikk olyan, mintha egy árnyékpaca lenne, de nem néztem meg időben a képet.