Finocchiona az olasz háziszalámi

  • 2014.01.23.
  • 5

Finocchionát töltünk lassan ismét,ezért elővettem a tavalyi képeket. A füstölés után itt látható a végeredmény. Természetesen szinte soha nem lehet kivárni a legalább
egy- másfél hónapos érlelést, és megvágtam a legkisebb szálat. Aki nyáron jön kerti partira annak tuti ez lesz az egyik előétel. Azon kívül, hogy a kolbásztöltés egy hatalmas buli, egészséges ételhez jutunk ami tartósító, és adalék anyag mentes. A receptet a neten találtam,állítólag 500 éves. Az ízvilág valóban Itáliát juttatja eszembe. Gyönyörű lett a szalámi, és nagyon finom. Íme a recept, és a kész szalámiról a képek.Finocchiona6kg sertés hús 4 kg zsírszalonna A húst, és a zsírszalonnát 1*1- es kockákra vágjuk késsel30-40 dkg só, 4 zacskó színes bors, két evőkanál édeskömény, egy zacskó fekete bors.A szalámit marha vastag bélbe töltöttük, és 3 napig füstölték. Majd egy - másfél hónapig kell érlelni legalább.A képre kattintva nagyithatókAz oldalon megjelenő fotók a szerző tulajdonát képezik. Azok felhasználását kizárólag írásos engedéllyel lehet felhasználni