Mennyei manna, csak így egyszerűen

  • 2018.02.13.
  • 7

Tudom, tudom. A cím kissé fennhéjázónak tűnik, de higgyétek el, NEM! Ez valóban a mennyország, és ott is az egyik legfinomabb étel. A jó minőségű olasz pappardelle tészta, a csodás hátszínből sült hús, a friss zöldet képviselő bébispenót és rukkola, valamint a mindezt megkoronázó friss juhtúró igazi csoda, az ízek harmóniájának netovábbja. 
Na jó, nem lelkendezem tovább. Inkább a szorítkozom a natúr valóságra. Szóval az úgy történt, hogy nagyon ettem volna egy jó sztrapacskát. Aztán rájöttem, hogy annak nem is a krumplis nokedli része vonz, hanem a lágy, selymes juhtúró és a friss tejföl elegye. Így kissé a lustaságom is nyert, hiszen nem kellett reszelnem krumplit, szaggatnom nokedlit. Ráadásul a hentesnél ott kacérkodott velem egy darab olyan gyönyörű hátszín, akinek nem lehetett ellenállni. Akkor még nem fogalmazódott meg benne, hogy mi készül majd belőle,de azt tudtam,hogy nem hagyhatom ott bús magányában árválkodni a pultban. Így aztán összecimbiztünk, és hazavittem. 
Na, ekkor jött a felismerés. Ezeket össze kell párosítani. A tészta és a zöldség pedig úgy jött, hogy újabban, ha bármilyen tésztát készítek, legyen az tejszínes vagy paradicsomos, tálaláskor mindig keverek hozzá egy kis ezt-azt. Általában ezeket a zacskós zöldség mixeket vásárolom, vagy bébispenótot, rukkolát. Imádom. És jó minőségűek. 
Szóval lényeg a lényeg, hogy így született meg ez az isteni finomság,amit mindenkinek csak ajánlani tudok. Gyorsan elkészíthető és csuda finom. Aki megkóstolja, igazolni fogja ezt állításom, azt garantálom! :)

[...] Bővebben!