Lassan főtt balzsamos marhasült, szaftban

  • 2017.10.14.
  • 4

Szerencsére az utóbbi évtizedben egyre nagyobb teret hódít a slow food a fast food-dal szemben.Vagyis egyre több időt szánunk arra, hogy az ételeink otthon készüljenek el, mintsem, hogy gyors éttermekben étkezzünk. De a slow food azt is jelenti, hogy hagyunk időt egy étel elkészítésére, a húsok megsütésére. A változás még nem az igazi, van még bőven hova fejlődnie ennek a "mozgalomnak", de tény, hogy a helyzet sokkal jobb, mint korábban volt. 
Ráadásul a slow food, mint elkészítési mód praktikus is, hiszen milyen egyszerű az, amikor csak bepakoljuk a hozzávalókat egy sütésálló edénybe, tepsibe, vagy jénaiba (legjobb, ha van teteje, ha nincs, tökéletes a régóta jól bevált alufólia is). Ez az étel is pont ilyen. Szépen, lassan hagyjuk kifőni a csodás ízeket a húsból, hagyjuk órákon át, hogy az aromák összeérjenek, az alapanyagok alaposan összebarátkozzanak.

[...] Bővebben!