Túrógombóc útifű maghéjjal

  • 2017.10.07.
  • 7

Igaz, hogy nem kell sütni, de a desszert kategóriában kitűnően megállja a helyét, és, ami a legjobb benne, bűntetlenül fogyasztható. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, nagyon könnyű dolgozni vele, szuper finom.Hozzávalók:A gombóchoz:50 dkg túró3 tojás1 vaniliarúd kikapart belseje3 ek gyümölcscukor10 szem édesítő tabletta összetörve4 ek útifű maghéjA joghurthoz:2 dl natúr görög joghurt5 szem összetört édesítő tablettaőrölt fahéjA forgatáshoz:Darált dióElészítése:A gombóc hozzávalóit összekeverjük, botmixerrel kicsit keverhetünk rajta, ha nagyon darabos a túró. Negyed órát pihentetjük, hogy megdagadjon az útifű maghéj. Könnyen kezelhető, jól gombócolható masszát kapunk. Forró, de nem lobogó vízben kifőzzük a gombócokat, darált dióban megforgatjuk.A joghurtot összekeverjük az összetört édesítővel és a fahéjjal, ezzel tálaljuk.