Káposztás tészta

  • 2015.04.15.
  • 9

A káposztás tésztát, vagy ahogy szüleimtől tanultam, a káposztás cvekedlit, egész életemben szerettem. Nem tudom, hogy a káposzta, vagy a tészta miatt, amit Anyukám gyúrt hozzá, tény hogy nagyon sokat megtudtam enni belőle. Egyszer el is rontottam a gyomrom, de hamar kihevertem
a traumát, amit okozott. Legközelebbi alkalommal, kicsit óvatosabban lapátoltam befele, de evvel el is múlt a rossz érzés, azóta is töretlen a kapcsolatom vele. Egyszerűen imádom!Elkészítési idő: 50 percHozzávalók: 4 adag1 fej káposzta0.5 kg tészta5 ek kristálycukor1 kávéskanál őrölt bors2 ek só2 ek étolajA káposztát lereszelem, besózom, 30 percet állni hagyom.Egy nagyobb lábasban megpirítom a cukrot, majd ráöntöm az olajat és a jól kinyomkodott káposztát.Megszórom őrölt borssal és puhára dinsztelem.Közben, sós vízben kifőzöm a tésztát (nagy kocka, fodros nagy kocka).Ha kész, lecsepegtetem és összekeverem a káposztával.Tálaláskor, ízlés szerint lehet még cukrozni, vagy borsozni.

Címkék

Káposztás Tészta